luni, 16 august 2010

Femeia - ghid de utilizare


Am gasit pe un blog un post atat de frumos si de adevarat despre un ironic spus 'ghid de utilizare' al unei femei.
Atat de frumos ca am simtit nevoia de a-l impartasi cu voi.
Iar voi,baieti sau barbati care imi cititi blogul,fiti atenti la aceste urmatoare randuri,caci omul care le-a scris n-a fost prost..

"Femeile, indiferent de religie, culoarea pielii sau a parului, de varsta, functioneaza la fel. Functioneaza cel mai bine atunci cand sunt iubite si protejate, pentru ca femeia a fost facuta pentru iubire.

Cand sta in metrou, cand se fardeaza, cand se urca in lift, cand ploua, cand ninge, cand mananca sau cand isi bea cafeaua cu lapte femeia trebuie sa se simta protejata. Daca ai reusit sa faci asta ai castigat-o.

Imbratisarile si saruturile functioneaza ca un combustibil minune. Fiecare deget trecut prin parul ei si fiecare tampla alintata usor o apropie si mai mult de tine. Iubeste-i fiecare bucatica de piele, fiecare alunita, coapsele, umerii, sanii. Iubeste-o si nu te opri aici.

Fii atat de destept incat sa nu razi de pasiunile ei ciudate – o pereche de pantofi in plus, un detaliu! - si rabdator cand isi pierde minute bune in fata oglinzii. Pana la urma, totul e pentru tine.

Bucuriile ei sunt simple si totusi sofisticate. Ai observat delicatetea cu care mangaie fiecare floare? Deci nu-i strica bucuriile mici din care ea se incarca tot pentru tine. Si raspunde-i cand te intreaba, nu o repezi niciodata.

Nu o mai compara cu celelalte femei din trecut daca ai ales sa-ti petreci viata cu ea. Inchide usile din trecut, schimba muzica, fa curat in casa, sterge praful si spala-i si vasele daca e nevoie. Inceteaza sa mai fii cine erai si transforma-te in noul barbat care iubeste o femeie.

N-o inlocui cu altele doar pentru putina placere. Pe masura ce ii faci ei rau iti faci si tie rau. Daca pici in prapastia asta caile de iesire sunt dureroase iar procesul de vindecare greoi.

Femeia functioneaza mai cu seama atunci cand o iubesti. Sa iubesti o femeie inseamna sa te iubesti pe tine insuti. Cand femeia nu mai functioneaza perfect inseamna ca n-o (mai) iubesti. Si ca te-ai abandonat. Si daca vreodata vrei sa pleci, nu te mai intoarce. Fii barbat."

Preluat de la Anca Bundaru